Oegstgeest helpt Sint Maarten

Op 6 september trok orkaan Irma over Sint Maarten. Negentig procent van de gebouwen en huizen van het eiland zijn vernield. Ook het Holland House Beach Hotel, dat Oegstgeester eigenaren heeft, is zwaar getroffen. 25 personeelsleden zijn veel van hun bezittingen kwijt en vijf personeelsleden zijn, naast de bezittingen, ook hun complete huis verloren.

Daarom hebben de eigenaren het Holland House Family Recovery Found in het leven geroepen. De stichting heeft tot doel werknemers en hun familie te ondersteunen in hun huidige behoeften, en hun kinderen voorzien van speelgoed en schoolbenodigdheden.
Vanuit Nederland wordt er alles aan gedaan om het hotel weer volledig draaiend te krijgen (driekwart van de kamers was na de orkaan vernield), maar men is ook druk in de weer om spullen in te zamelen voor de werknemers en hun directe familie. Vrijwilligers Miranda Dekker en Anouk Kuijk hebben er bijna een dagtaak aan om de inzamelingsactie te co√∂rdineren. Zo trok Anouk de stoute schoen aan en stapte ze bij Henny’s Rits in de Winkelhof in Leiderdorp binnen. Tot haar grote blijdschap was eigenaar Jeroen Wiggers direct enthousiast. “De vraag kwam precies op het juiste moment, omdat we de restanten van de zomercollectie aan het ordenen waren. Uiteindelijk hebben we 1800 stuks kleding aan dit goede doel kunnen doneren. Fijn dat we konden helpen.”
Zo werden er overal spullen opgehaald en kregen de dames veel medewerking. “Schulte herenmode bijvoorbeeld doneerde mooie, sterkte tassen, en van diverse supermarkten ontvingen we karrenvol spullen, waaronder speelgoed.”

Afgelopen week werd een begin gemaakt met het volladen van de container, die binnenkort in elf dagen over zee naar Sint Maarten wordt gestuurd.
Meehelpen of meedenken? Neem contact op met Miranda Dekker via miranda@bajagroep.org. Doneren kan via NL11 RABO 0322 7223 49 (Holland House Family Recovery Found). hhbhfamilyrecoveryfoundation.com.

Foto’s: Willemien Timmers
Bron: De Oegstgeester Courant